Matsalen är inte stor, men det är desto högre i tak. Detta luftiga utrymme har man fyllt ut med stora tygsjok och draperier. Inredningen ger ett lite brokigt intryck och samspelar inte riktigt med den gamla byggnadens karaktär.
Menyn är utformad för att fånga breda smaker. Bland snacks och förrätter finner vi kantabriska sardeller och kändisar som ostron, löjrom, råbiff och räktoast. Menyn är inbjudande, även om vi saknar en tydlig inriktning.
Det originella inslaget är sushin som är omvittnat bra. Vi delar på tolv bitar nordisk sushi som förrätt och fäster oss vid en len halstrad lax, fräsch röding och en sotad, mör hjortfilé, garnerad med fönsterlav. Det är en tugga med vilt och mylla i smaken. En rekommenderad amerikansk riesling funkar till det, utan att lämna större intryck.
Havsabborre är en av menyns huvudrätter och den ger känslan av grillad medelhavsfisk. Den är fräsch och saftig. Den ligger under en bädd av spenat och stekt svamp, därtill stekt fläsk, dillsmör och grillad citron. Och en skål friterad potatis. Det är lite för mycket av det goda. Dillsmör och citron hade räckt. En ekad amerikansk chardonnay matchar smaken väl.
Vi serveras även canneloni som fyller ut hela tallrikens bredd, fylld med hjortragu och täckt av en tryffelbechamel. En smakrik och ganska mäktig rätt.
Bakgrundsmusiken är påtaglig och i kombination med ett glatt sällskap vid bordet bredvid blir det ganska högljutt i matsalen. En atmosfär perfekt för en utekväll med gänget, men lite sämre för förtroliga samtal.
Personalen är avslappnad och hejig, men också lite ofokuserad emellanåt. Vi hade även uppskattat en mer välordnad garderob och möjlighet att hänga av sig ytterkläderna utanför matsalen.
Sammanfattningsvis kan vi säga att Tullhuset har ambitioner. Det spretar dock lite i såväl inredning, service och meny. Det skulle vinna på att stramas upp. Köket kan leverera, det har de gett prov på. En god middag kan man äta här.
Fakta
Brasserie Tullhuset
Saltängsgatan 30, Norrköping
Telefon: 011-4964990
Web: www.brasserietullhuset.se