Var är medmänskligheten?

Göran Hägglund. Skribenten är kritisk mot partiledarens inlägg i flyktingdebatten nyligen.

Göran Hägglund. Skribenten är kritisk mot partiledarens inlägg i flyktingdebatten nyligen.

Foto: JESSICA GOW / TT

Ordet fritt2014-12-27 06:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Käre Göran Hägglund! Är det inte dags att byta parti nu? Jag hade alltid trott att KD stod för medmänsklighet och omtanke med kristna förtecken. Men det verkar som om jag hade helt fel. Tror du det är lättare att få arbete om man lever på existensminimum? Med den höga arbetslöshet som råder nu tror jag inte att minskade bidrag löser några problem utan bara straffar redan hårt drabbade människor.

Ett tillfälligt uppehållstillstånd på 3 år är också ett hån. Efter 3 år har barn som går i skolan fått kamrater och börjat komma in i vårt samhälle. Ska då allt rivas upp och ska man då behöva lämna allt igen?

Förslaget är totalt inhumant. Man kan inte kasta runt med människor hur som helst. Jag är säker på att alla som kan, vill återvända hem igen när det blir möjligt.

Bäste Göran, sluta nedvärdera människor från utsatta länder. Alla är vi egentligen väldigt lika, vi är männi­skor. Vi är så lyckligt lottade i det här landet så vi kan dela med oss. Nästa gång kan det vara vi som är drabbade. Lev efter orden: som du själv vill bli behandlad ska du behandla andra. KD upp till bevis för vad ni står för eller ska ni bli ett nytt SD?