Traineejobb fyller flera funktioner

Ordet fritt2014-09-12 05:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på ”S-förslag tar inte omsorgen på allvar”, 9/9.

Tre folkpartister är oroade för våra förslag om förstärkta insatser i omsorgen. Våra förslag grundar sig just på insikten av behovet av insatser för framtidens personal inom vård och omsorg.

Välfärdssektorn behöver rekrytera ett stort antal medarbetare framöver. Samtidigt har antalet sökande till vård- och omsorgsprogrammet generellt minskat i hela Sverige.

Vårt förslag om traineejobb stärker bemanningen i äldreomsorgen och möter samtidigt de långsiktiga rekryteringsbehoven i välfärden genom att ge unga arbetslösa jobb och utbildning inom ett framtidsyrke.

Linköping lägger minst pengar per boende i vårdbostäder i hela Sverige. Bemanningen har minskat kraftigt och pressade priser har satts före kvalitet av den borgerliga majoriteten. Vi vill stoppa utförsäljningen av äldreomsorgen och ställa krav på högre bemanning. Linköpings äldre förtjänar en äldreomsorg där tid finns för omtanke. Dit når vi bara genom mer personal och högre krav på kvalitet. Linköping ska ha den bästa äldreomsorgen – inte den billigaste.