Rejäla övertramp av S i Kinda

Het fråga. Det framtida driften av Kindagårds café rör upp känslorna i Kisa.

Het fråga. Det framtida driften av Kindagårds café rör upp känslorna i Kisa.

Foto: Torbjörn Lindqvist

Ordet fritt2018-02-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I artikeln i Corren den 7 februari, som handlade om mötet angående LSS och caféverksamheten vid Kindagård och Bergdala, kunde man läsa några häpnadsväckande svar från kommunstyrelsens ordförande Hans Måhagen (S).

Jag, och många med mig, blir både upprörda, förundrade och ledsna när man läser Måhagens svar på hur man kunde ha hanterat frågan om driften vid Kindagårds Café på annat sätt.

”Om vi hade kunnat förutse att det skulle bli sådana här reaktioner skulle vi ha stängt kafé och matsal direkt”, säger han.

Det är ju upprörande av en ledande politiker att uttrycka sig på det sättet! Menar han verkligen att det inte ska få finnas utrymme för kommuninvånare/väljare att reagera på frågor i kommunen?

Ska förändringar som berör människor ske i smyg och inte få diskuteras i demokratisk anda?

Inte nog med att hans partikamrat Roger Rydström (S) ger sig på mötesfriheten, genom att försöka flytta mötet som de gode männen till deltagarna vid Café Bergdala bjudit in till. Nu ger sig kommunalrådet Hans Måhagen (S) på yttrandefriheten också genom att genom att vilja genomföra förändringar så snabbt att ingen hinner få en chans att reagera!

Två rejäla övertramp, på mindre än en vecka, av två ledande socialdemokrater i Kinda.

De borde båda läsa på arbetarrörelsens historia, där kampen för just yttrande- och mötesfrihet, samt kampen för de mest utsatta i samhället varit centrala frågor.

Vilka andra verksamheter i Kinda kommun kommer att försvinna eller förändras i smyg?

Vart är Kinda kommun på väg?

Det är tur att vi har ett val till hösten, där vi får möjlighet att välja företrädare som står ett öppet och demokratiskt samhälle, samt vilja att stå upp för de mjuka frågorna och inte bara slår sig för bröstet för att de driver igenom stora investeringar.

Det är hög tid att byta ut sittande kommunledning i Kinda kommun!

Majlis Johansson