Regeringen kan se fram emot 2018

Ordet fritt2016-05-04 11:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Ut med Centern – in med SD", 3/5.

Läste Stefan Karlssons insändare där han berättar att Alliansen (M, C, L, KD) har ett stort försprång i opinionsundersökningar gentemot de rödgröna (S, MP, V). Jag vet inte vilken mätning som han hänvisar till men vad jag kan se så skulle KD, i alla mätningar, åka ur riksdagen vilket skulle ge Alliansen bekymmer.

Nu föreslår Stefan Karlsson att C skulle ersättas med SD. Trots alla nekande från M, L, och KD att inte sätta sig att förhandla med ett parti som har sina rötter i grumliga organisationer så kanske M och KD skulle kunna tänka sig ett samarbete i framtiden. Men jag har svårt att tro att L någonsin skulle komma på denna tanke.

Jag noterar dessutom att nuvarande regering bland annat lyckats pressa arbetslösheten, sätta fart på ekonomin, satsa på våra kommuner, lindra ekonomin för småföretagare och dessutom har en utrikesminister som inte vrider sig som en mask då ekonomisk starka nationer vill läxa upp oss.

Med stor tillförsikt ser jag fram mot valet 2018 då nuvarande regering med sina praktiska resultat får fortsatt förtroende.

Christer Larsson