Ett viktigt glasställe för Linköpingborna

Foto:

Ordet fritt2017-09-18 05:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häromdagen var vi nere på stan och upptäckte till vår glädje att glasskiosken på Trädgårdstorget i Linköping fortfarande var öppen. ”Sommaren var inte slut än” kände vi och köpte var sin stor glass, satt länge och åt och tittade på folkflödet som rörde sig runt omkring. När kiosken öppnar efter vintern då är det vår! Det tror jag att de drygt 3 500 personer som skrivit på listan att rädda glasskiosken känner.

Trädgårdskiosken är inte bara en plats där man kan köpa glass och kaffe – det är en samlingsplats som gör Trädgårdstorget levande. Där slår man sig ner en liten stund när man är ute på stan eller väntar på bussen och dit går man till exempel med sina barn eller barnbarn – det är inte alls samma kunder som går till ”kaffehusen” som det dessutom finns många av i vår stad.

Det här är en härlig plats där man kan köpa glass och sitta mitt ute i folkvimlet och äta den. Det går inte att säga att det är ett fik på en plats där det redan finns fik – de här moderna kaffehusen är inget alternativ för många av glasskioskens besökare!

Viktigt är det också att inte flytta glasskiosken till en annan plats. Det är det här läget som gör att man stannar upp och slår sig ner. Visst ska väl kommunen kunna understödja den här glasskiosken som är till stor glädje för så många Linköpingsbor, vilket den digra listan med underskrifter visar på. Ni som bestämmer ska väl representera oss Linköpingsbor.

Nu hoppas vi på ett positivt beslut och att vi kan få fira vårens ankomst med en glass på Trädgårdstorget även nästa år.