Bygg en bandyhall

Sport. En bandyhall behövs i Linköping anser insändarskribenten.

Sport. En bandyhall behövs i Linköping anser insändarskribenten.

Foto: Pontus Lundahl/TT

ORDET FRITT2017-01-03 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i Corren den 28/12 om att Magnus Bromö med flera vill ha en isbana eller hall i Ullstämma för framför allt hockey som de vill att kommunen ska bygga. Detta gör mig besviken, ledsen och rent förbannad. Det som prioriteras i denna stad är hockey som har möjligheten att träna i fyra hallar, fotboll som har fått en ny konstgräsplan/arena, innebandy med alla hallar och sporthall och så har det har byggts en hyfsat stor ridanläggning i Smestad detta år för ridsporten.

Men nu till en annan sport som också existerar på Stångebro sportfält: bandy. Det finns cirka 400 aktiva medlemmar, seniorlaget spelar i div 1 med ambition för allsvenskan. För att detta ska fungera i längden behövs en hall för bandy. Vi har alla bandyutövare 1 plan att dela veckans tider på. När något av de äldre ungdomslagen ska ha match mitt i veckan så får vi snällt ställa in vår träning med de yngre barnen eller i bästa fall skjuta på tiden. Är detta rättvist?

Derby/Linköping bandyklubb har stort behov av en hall som kan nyttjas längre del av året och med tanke på vad det kostar att driva en isbana/dag så tycker jag att man ska satsa på den sporten som än så länge är i behov av och inte har någon hall, i första taget. För att kunna satsa mer och få en längre säsong behövs en hall för bandyn.