Bekväma bilister sätter bussförare i kläm

Ordet fritt2015-11-24 05:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Correns reporter Karl-Johan Norén avslöjade i sin fredagskrönika för en tid sedan att vissa Mjölbybilister saboterar för en hel yrkeskår, bussförarna, och deras medpassagerare genom att parkera på busshållplatser.

Hur tänker dessa bilförare? Har de körkort?

Som bussförare, som ska hålla sin tidtabell, är det rena skräckscenariot när hållplatsen upptas av parkerade bilar. På trottoaren står väntande passagerare, vissa kanske med rollator, som inte vet vart de ska ta vägen. Hur trafiksäkert är detta!

Den aktuella busshållplatsen ligger på Kungsvägen i Mjölby centrum. Händelsen inträffade när krönikören Karl-Johan skulle åka med bussen hem till Boxholm.

”Så här är det varje gång, det måste bli ett slut”, utbrast chauffören i dörröppningen på väg ut för att rensa upp på hållplatsen så att han kom in med bussen.

Enligt trafikingenjör Mats Rydell har det blivit värre sedan ett gym öppnade intill hållplatsen.

Om man går på gym för att träna borde man väl kunna värma upp innan genom att gå ett par hundra meter från en laglig p-plats?

Och hur svårt kan det vara för en trafikingenjör att ordna med bättre skyltning så att inte detta ofog fortsätter? Att parkera på busshållplats kostar 800 kronor i böter. Det kan alltså bli dyrt att gå på gym för den som ertappas.

Hjälps åt i trafiken