Köp mindre kött – men svenskt

Linköping2014-03-13 06:21
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dagarna kom åter ett avslöjande. Oxfilé visar sig vara buffelkött. Tidigare har det blandats hästkött i maten.

Fläsket som kommer från Danmark och övriga Europa får återkallas på grund av salmonella.

Därtill är det fullproppat med antibiotika och djuren har ett miserabelt liv fixerade i en djurfabrik. Svansarna kuperas får att de inte skall tugga på varandra. Men det är ju bevars billigt jämfört med det svenska köttet. Våra handlare lägger ut det billiga importerade köttet som lockvara. Det svenska köttet, där nötdjuren fått beta ute sommartid och grisarna har boxar med strö göms på hyllorna.

Är det kanske dags att köpa mindre kött men satsa på att köpa kött som kommer från svenska gårdar. Handlarna kunde ju höja det importerade köttet något och dra ner priset på det svenska i gengäld. Det går om man bara vill. Vill vi ha kvar svenska gårdar och bra djurskydd?