Visa att goda idéer kan bli verklighet

Hela Sverige ska leva! Denna förhoppningsfulla slogan har vi hört och sett många gånger. Men hur, när och av vem ska den förverkligas?

Var tacksamma för det goda initiativet, särskilt i dessa coronatider, uppmanar skribenten.

Var tacksamma för det goda initiativet, särskilt i dessa coronatider, uppmanar skribenten.

Foto: Johnny Gustavsson

Insändare2020-04-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln "Bråk om lanthandel innan den ens har öppnat", Corren 1/4.

Tyvärr ser man ofta mer av nermontering och indragningar än motsatsen. Ljusa idéer blommar dock upp här och där. Vi läste i Corren 1 april om den unge innovatören Edvin Johansson och hans medarbetare, som skulle öppna en obemannad matbutik i Askeby, en sedan 2009 efterlängtad möjlighet att handla på hemmaplan. 

Kommunen ger ett tillstånd på 10 år, och 99,9 procent gläds åt detta. Men så överklagar någon och länsstyrelsen upphäver kommunens beslut, bland annat med hänsyn till barnkonventionen och områdesplanen. 

Är det rimligt att en, enligt ortsbefolkningen livsfarlig, pulkabacke får slå ut ett handelskoncept, som enligt samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok är framtidens melodi, och som skulle betyda så mycket för orten?

Jag vet att det behövs regler och paragrafer, men snälla länsstyrelsen, tänk lite med hjärtat och det sunda förnuftet, och gör om, ifall det är möjligt! Och kommunen bör förstås ändra i markplanen.

Var tacksamma för det goda initiativet, särskilt i dessa coronatider, när man vill att folk inte ska åka buss eller samlas många i till exempel stora affärer i stan. Visa nu att, goda, idéer blir verklighet, som det utlovas i kommunens egen slogan.

Ulla Gerardson