Vill ni att TNE ska användas till tillnyktring?

Insändare2022-09-02 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under det år som gått har polisen påtalat bristen på tillnyktringsplatser på US i Linköping. Psykiatriska kliniken har vid några tillfällen skurit ner de fyra tillnyktringsplatserna till två. Vid något tillfälle skrevs till och med en IVO-anmälan då tillnyktringen befanns osäker för patienterna.

Det står ett färdigbyggt TNE, Tillnyktringsenheten, på sjukhuset som är specialbyggt för tillnyktringar. Detta skall tas i bruk i början av år 2024. Psykiatriska klinikens enhetschefer har nu upptäckt de nya fina lokaler som regionen lagt ner mycket pengar på att bygga upp. Delar av psykiatriska klinikens chefer tycker att tillnyktringen har fått för bra lokaler och inte skall användas till tillnyktring och vill därför nu lägga beslag på lokalerna för andra patientkategorier. 

Så frågorna till de politiska partierna: Tycker ni att det är försvarbart att bygga ett specialbyggt TNE utan att använda detta till just tillnyktringar? Vill ni att TNE skall användas till just tillnyktringar när hela huset hos psykiatriska kliniken står färdigt?