Vilken svensk vill vi vara i framtiden?

Sverige skall inte in i Nato. Turkiet är vår skyddsängel som bromsar vårt inträde i Nato, menar insändarskribenten.

Ett svenskt förnuft blir därför ett nej till Nato i Madrid-mötet, menar insändarskribenten.

Ett svenskt förnuft blir därför ett nej till Nato i Madrid-mötet, menar insändarskribenten.

Foto: Andrew Vaughan

Insändare2022-06-28 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett orosmoln tornas upp sig på vårt svenska himlavalv gällande politik och världslig omtanke. Nu är vi svenskar i en återvändsgränd om vi inte tar vårt sunda förnuft till fånga.

Begreppet svensk är en känsla av stolthet utan att på något vis vilja vara märkvärdig på något sätt. Svensken är känd för sitt goda bondförnuft i många världsliga som nationella frågor. Det skulle vara en katastrofliknande situation att påminna svensken om att han eller hon inte har något förnuft att komma med.

Vi har i dag världsproblem, men kanske är vårt europeiska problem i denna stund mest akut. Europa är i gungning till att gå tillbaka till 1930-talet. Och vad kan vi svenskar göra för att ändra på detta elände? 

Vi svenskar är nu inte bara ursvenskar utan vi är svenskar med otaliga nationaliteter i vår blågula flagga. Och som svenskar vill vi ha fred på vår planet och givetvis att Sverige får vara ett bra land att leva i framtiden.

Alla har vi vår skyddsängel. Sverige har en i Turkiet. Sverige skall inte in i Nato. Turkiet är vår skyddsängel som bromsar vårt inträde i Nato. Ett svenskt förnuft blir därför ett nej till Nato i Madrid-mötet.

Sveriges sak är Finland. Det är starkt i ord men i handling måste vi svenskar denna gång avgöra vår framtid för ett säkrare Europa. Därför blir det ett svenskt nej till Nato med respekt för Finlands omdöme i Nato-frågan.

En sund tanke vore omröstning i Nato-frågan i samband med valet den 11 september.