Vilka politiker ser våra unga upp till?

Var finns politikerna som ger de unga som lever i utsatta områden framtidstro och handlingskraft att bryta sin destruktiva livsstil, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 11 augusti 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vilka ungdomar har förtroende för våra politiker? Vilka tror att nuvarande statsminister klarar att lösa samhällskrisen med eskalerande skjutningar och sprängningar?

 

Hänsynslösheten har inga gränser då automatvapeneld riktas mot tunnelbanestation och dödande skott avlossas i en galleria. Nu drabbas även de som råkar befinna sig i skottelden? 

Sällan har en statsminister blivit så hyllad som Olof Palme i Anna Lindhs tal på Palmes begravning. Hon inleder talet med: ”Vi som är unga behöver lärare och förebilder". 

Olof Palme tog vår rädsla på allvar och förvandlade den till framtidstro och handlingskraft. Han ledde oss i kampen för avspänning nedrustning och fred”. Vilken toppolitiker gör det i dag?

 

Det är vad unga människor säkerligen skulle vilja höra av vår nuvarande statsminister, vad gäller de samhällsfarliga uppgörelserna mellan rivaliserande kriminella i våra affärs – och bostadsområden. I våra mest utsatta områden lever många barn och ungdomar ett fredlöst liv. 

Det är som om de stod utanför vårt rättssamhälle och kan dödas av vem som helst när som helst. De om någon behöver andra förebilder än ledare i kriminella gäng. Var finns politikerna som ger dem framtidstro och handlingskraft att bryta sin destruktiva livsstil?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa