Vi vill veta sanningen om mordet på Viveca Larsfjäll

Årtionden har passerat, men smärtan och sorgen från det olösta mysteriet har fortsatt att plåga oss som följt ärendet genom alla år, skriver en läsare.
Årtionden har passerat, men smärtan och sorgen från det olösta mysteriet har fortsatt att plåga oss som följt ärendet genom alla år, skriver en läsare.

Den 9 maj 2008 preskriberades mordet på Viveca Larsfjäll. Denna insändare är en uppriktig vädjan till dig som utförde detta brott. Det är dags att finna frid, menar insändarskribenten.

Insändare 24 november 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Måndagen den 9 maj 1983 är en dag som aldrig kommer att glömmas. Det var då Viveca Larsfjäll mördades under omständigheter som än i dag är höljda i dunkel. Årtionden har passerat, men smärtan och sorgen från det olösta mysteriet har fortsatt att plåga oss som följt ärendet genom alla år. 

Den 9 maj 2008 preskriberades mordet på Viveca Larsfjäll. Det innebär att den som dödade henne inte kan dömas, inte ens om han erkänner. Vi minns hur vår gemenskap kände en lättnad när dubbelmordet på Åsgatan äntligen fick sin upplösning. På samma sätt kommer vi att känna om den person som har information om Vivecas fall stiger fram och tar ansvar genom att kontakta hennes anhöriga och berätta vad som verkligen hände. 

Denna insändare är en uppriktig vädjan till dig som utförde detta brott. Det är dags att finna frid och förstå att Vivecas föräldrar och familj kanske aldrig kan förlåta dig, men de förtjänar ändå en chans att få svar och avsluta det som har plågat dem i decennier. Om du har en egen familj, tänk på hur sanningen kan påverka dina barn och de du älskar. Hur kommer de att leva med rykten och skuggan av din mörka hemlighet? 

I tystnaden av hemligheter och lögner finns en tyngd som vi alla bär. Att kliva fram och dela sanningen är att släppa den tyngden och låta våra själar äntligen flyga fritt. Memento mori, kom ihåg att vi alla är mänskliga, men vi har makten att förlösa oss från våra egna bojor.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa