Vi måste tänka på miljön i första hand

Debattinlägget om vatten var en tankeställare

Vattnet måste värnas.

Vattnet måste värnas.

Foto: Tony Gutierrez

Insändare2022-08-15 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Vatten är källan till allt liv.

Tisdagen den 9 augusti hade Miljöpartiet en debattinsändare i Corren. Det var en tankeställare huruvida vi svenskar vill ha vår miljö i trygghet för kommande generationer. 

Försvarsmakten kan i denna tid få massor av förslag godkända av en, kan vi säga skrämd regering, eftersom det råder ovissheter i vårt närområde. Men, och jag säger men, vi måste ändock tänka på vår miljö och vattenstandard för kommande generationer.

Cirka 400 000 människor dagligen är i behov av Vättern för sin vattenförsörjning. Tänk om vi i ett demokratiskt Sverige beslutar att förgifta oss för all framtid enbart för att ett antal regeringsmedlemmar anser att de måste göra det, för att närområdet skrämmer med hot av de alla slag?

Nej och åter nej till ett regeringsbeslut på att förstöra vattnet i Vättern med ett utökande av antal skott från 1 000 till 66 000 skott. Försvarsmakten får ursäkta, men folkets hälsa måste gå före försvarets önskningar i alla tänkbara beslut.

Om fisken i Vättern fick svara för sig, så är jag säker på att de inte vill ha 66 000 skott i Vättern som förstör deras gälar. Var rädd om Vättern för det finns ingen bra vattenkälla i närheten om den blir för giftig för vattenförsörjning. Nu är det allvar mina vänner, vi har endast ett liv att tänka med.

Ett nej till NATO och ett Ja till Rädda Vättern kan vara ett steg i rätt miljötänkande för ett framtida Sveriges generationer.