Vi måste se verkligheten i vitögat

Än en gång har en person med psykopatiska drag och förvriden världsbild lyckats få obegränsad makt i ett odemokratiskt land.

Insändare 11 mars 2022 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En person som har så obegränsad förmåga att ljuga, att har tror på sina egna lögner. En person som tar sig rätten att mörda och begå krigsbrott. Hur är det möjligt år 2022? Vilka forskare jobbar med detta och kan beskriva vilka förutsättningar som måste finnas för att detta ska uppstå? 

Jag förmodar att det behöver finnas en polis- och militärmakt och säkerhetstjänst som är så okritiska att de låter sig styras av en person som har en psykopats kaliber. En person som inte tjänar folket utan har sina egna storhetsdrömmar som mål. En person med paranoia som känner sig hotad av fiender från väst. Han förstår inte att NATO är en försvarsallians, som tillkommit på grund av att det forna Sovjet och nuvarande Ryssland har en särdeles förmåga att producera opålitliga och hänsynslösa härskare. 

 

Rysslands ledning har ingen anledning att känna sig hotade. Inget land eller samorganisation skulle vilja ha ett odemokratiskt land som Ryssland. Världen behöver inga stormakter. Det bästa vore att stycka sönder de som kallar sig stormakter i många små stater och begränsa deras militära resurser. Då har vi större chans till fred på jorden.

Tsaren har redan förlorat och de stora förlorarna är landets folk, som får lida och inte leva under vanliga demokratiska och mänskliga förhållanden.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa