Verkligheten flimrar förbi på instagram

Hälsningar och gratulationer flimrar förbi på instagram, menar insändarskribenten.

Hälsningar och gratulationer flimrar förbi på instagram, menar insändarskribenten.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2022-02-09 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Vykorten lyser med sin frånvaro i brevlådan" (3/2):

Ja, visst är det trist att bara se hälsningar och gratulationer och andra meddelanden flimra förbi. Verkligheten blir som en film på instagram och andra kanaler. Den bara flimrar förbi och är borta. Kan detta bidra till att många känner sig rotlösa och främmande för verkligheten. Tänk att få ett personligt utvalt och skrivet kort/brev att hålla i handen. Här och nu så jag känner att det är verkligt!

Dessutom att ”allt” ska skötas över nätet. Finns det en enkel fråga eller något som blivit fel finns knappt en levande människa att få kontakt med. Om det finns är telefonkön oändlig för det är så sällsynt med en levande människa och inte bara en telefonsvarare där du eventuellt kan få ett svar. Valfriheten finns inte längre kvar utan beskedet bara kommer, så gör vi nu! Det går inte ens att svara på meddelandet som kommer.

Övertron på datahantering av nästan allt utan mänskliga kontakter är något som förändrat samhället till något konstigt som ska vara så effektivt och ekonomiskt lönsamt, men för vilka? I vissa sammanhang bra men på många sätt omänskligt. Vill vi ha det så? Ja, är det verkligen så här vi vill ha det?