Vem tar ansvar för Östgötatrafikens förseningar?

Se bara på kollektivtrafiken i Japan, där tågens framkomlighet inte påverkas av snöoväder, menar insändarskribenten.
Se bara på kollektivtrafiken i Japan, där tågens framkomlighet inte påverkas av snöoväder, menar insändarskribenten.

Självklart kan det alltid uppstå oförutsägbara förseningar. Men det bör gå att på ett bättre sätt både anpassa tidtabeller och infrastrukturen i syftet att tågen ska anlända i tid oftare, skriver en resenär.

Insändare 30 januari 2024 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den senaste tiden har Östgötatrafikens pendeltåg gång på gång varit försenade, detta är inget nytt. Men varje gång orsakar det stora problem för resenärerna.

Alla som dagligen pendlar med Östgötatrafiken till skolan eller jobbet har förmodligen på senaste tiden märkt av de många förseningar som uppstår, orsakerna varierar från signalfel till rådande väderförhållanden. Dessa förseningar drabbar resenärerna på flera plan, man kommer sent till jobb och skola eller missar en annan avgång på vägen. Sanningen är att detta inte är någonting nytt, utan det har pågått i flera år. Min fråga är, vem tar ansvar för att förebygga dessa problem?

Alla är medvetna om att det under vinterhalvåret kommer minusgrader och snö i Östergötland, alla är medvetna om att det medför halka och svår framkomlighet. Detta bör de som jobbar med administrationen på Östgötatrafiken kunna planera för. Självklart kan det alltid uppstå oförutsägbara förseningar. Men det bör gå att på ett bättre sätt både anpassa tidtabeller och infrastrukturen i syftet att tågen ska anlända i tid oftare.

Östgötatrafiken måste börja ta sitt ansvar för att minska förseningarna, både gällande planering och satsningar på infrastrukturen. Se bara på kollektivtrafiken i Japan, där tågens framkomlighet inte påverkas av snöoväder. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa