Vem behöver en skitdyr plastgran?

Linköping ska bli Sveriges mest julpimpade stad. Det löftet ger nu kommunalrådet Muharrem Demirok (C). "Vi ska vara nummer ett på den listan". Men vem behöver en skitdyr plastgran?

Någonstans i stadshusets korridorer har tankeverksamheten gått överstyr, menar insändarskribenten.

Någonstans i stadshusets korridorer har tankeverksamheten gått överstyr, menar insändarskribenten.

Foto: Pelle Johansson

Insändare2021-10-30 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Kommunalrådets löfte: Sveriges mest julpimpade stad" (26/10):

Någonstans i stadshusets korridorer har tankeverksamheten gått överstyr. Om det viktigaste för Linköpings kommunalråd är att göra Linköping till ”Sveriges mest julpimpade stad” så vet jag inte vad.
Linköpings stad är i dag, i mitt tycke, en av Sveriges mest exkluderande städer. Om du har det minsta lilla handikapp så tar du dig inte in till stadskärnan eftersom man valt att ta bort alla möjligheter till parkering i närområdet, till exempel Platensgatan, Nygatan, Apotekaregatan och nu senast, cykelparkering på mer än hälften av P-platserna utmed S:t Larsgatans nedre del. Jovisst, det finns ett P-hus under Filbytergallerian – den dyraste parkeringen i staden och samma sak på Åhléns tak.


Om du som jag hör till generationen utan smartphone får du ett litet h-vete om du vill parkera tämligen nära ditt mål i staden. Skulle här om dagen parkera överst på Vallgatan då det var närmaste P-platsen till lokalen på Hunnebergsgatan som jag skulle besöka. Då blev jag snällt upplyst om att P-automaten på Hunnebergsgatan var numera flyttad till långt ner på Vasavägen. Med artros i båda knäna är det näst intill omöjligt att ta sig både upp och ner för backen på Vallgatan för att betala P-avgift. Dessutom tar det sådan tid att P-vakten hade hunnit lappa min bil flera gånger om.
I staden fanns ett gym för funktionsnedsatta. Det var för dyrt så det lades ner (30 0000/år). Vad kostar det att julpimpa Linköping till att bli Sveriges mest julpimpade stad?
Om man bor på landsbygden så ska man inte göra sig besvär med att ta sig in till Linköping med bil. För du kommer inte fram då alla centrala gator allt som oftast är avstängda och genomfartsleder saknas. Ja, men åk kollektivt då. Tyvärr bussen är nedlagd eller stannar inte vid din hållplats.


Nej, kära kommunalråd. Använd pengarna du tar till att göra Linköping till Sveriges mest julpimpade stad, till att göra den till Sveriges mest inkluderande stad.
Öppna upp stadskärnan och sluta undra varför människor åker till Tornby och handlar i stället för city. På Tornby är det gratis P-plats nära affären du vill handla i. I city får du räkna med att gå minst en kilometer för att hitta P-plats och då kostar den cirka 20 kr/timmen.