Äckligt och beklämmande

Jag tittade på Tv4:s "Kalla Fakta" härom kvällen. De tog upp fallet med Göran Lambertz och hans, som han själv uttryckte det, dotter och deras relation.

Insändare2021-06-15 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ena sekunden pratade Lambertz om att han såg sig själv som den unga kvinnans pappa, nästa sekund berättade han helt öppet om att de hade haft sex ihop. 

Lambertz, som har hög examen i juridik, borde om någon, inse det horribla i detta, eller tycker Göran Lambertz att det är okej att en pappa har sex med sin dotter? Jag tycker att han kan få svara på det och samtidigt undrar jag, om Lambertz inte var närvarande på lektionerna för etik och moral när han gick på sin utbildning.

Visst kan jag tycka att den unga kvinnan verkade naiv som inte begrep vad Lambertz var ute efter. Hon borde ha rest sig upp och tackat för sig och åkt hem innan det gått för långt, även om hon skulle fått fira julafton själv. 

Att se och höra en, vad jag trodde, 70-årig seriös man sitta och nojsa och flamsa på ett omoget sätt med en ung kvinna, som han faktiskt, åldersmässigt kunde vara morfar till, var äckligt och beklämmande.

Tro inte, Göran Lambertz, att du vann några sympatier i och med tv-programmet. Tvärtom. Mina råd till dig är: Ta och väx upp och bete dig som en man med vanligt bondförnuft, och du, lägg av med alkoholen för den tål du ju inte. Du sade ju själv att du blir "kladdig" och inte kan hålla händerna i styr när du har druckit alkohol.