Vart är Sverige på väg nuförtiden?

Våra beslutsfattare klarar inte av att ta hand om landet på ett bra sätt, skriver insändarskribenten.

I Sverige blomstrar brottsligheten i alla dess former och där är kreativiteten stor, skriver insändarskribenten.

I Sverige blomstrar brottsligheten i alla dess former och där är kreativiteten stor, skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-07-11 10:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur länge ska alla galenskaper få hålla på? Det blir bara mer och mer otryggt. Våra beslutsfattare klarar inte av att ta hand om landet på ett bra sätt! Det har hänt för stora, allvarliga, negativa förändringar under för lång tid. Det är allt från alldeles för många brister i viktiga verksamheter, som vård och omsorg, skola med flera, där bland annat kortsiktighet, sparbeting och okunskap hos både chefer och politiker bidrar. Praktik under längre perioder inom dessa verksamheter borde ingå i deras uppdrag, för att se och lyssna in vad som behövs.

Lag och ordning, krav, rättsväsende följer inte nutid och är alldeles för slappt, i förhållande till vad som begås i landet när det gäller brottslighet. Alldeles för mycket dalt när det handlar om förövarna men offren glöms bort. I Sverige blomstrar brottsligheten i alla dess former och där är kreativiteten stor, det är väl snart det enda som lönar sig i landet!
När klyftorna mellan människor hela tiden ökar och vissa är värda hur höga löner som helst, finns det inga gränser, oavsett om de gör ett bra jobb eller inte. Hur många skor sig på andras bekostnad, till och med inom insamlingar till behövande? En avsevärd kontroll saknas!

Jag vill avsluta mina synpunkter om koranbränning, hur kan man få det till något annat, självklart är det hets mot folkgrupp och ett mycket allvarligt hot mot Sverige.