Varför står regionens lokaler tomma?

Bottenvåningen på Drottninggatan har stått tom i flera år, skriver en Linköpingsbo.

På sikt kommer cirka 300 av Region Östergötlands medarbetare att ha sina arbetsplatser på Drottninggatan, skriver fastighetschefen.

På sikt kommer cirka 300 av Region Östergötlands medarbetare att ha sina arbetsplatser på Drottninggatan, skriver fastighetschefen.

Foto: Annelie Boström

Insändare2024-08-31 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bra att Region Östergötland gör sig av med lokaler som inte är tillräckligt utnyttjade. 

Undrar hur det är med det stora kontorshuset på Drottninggatan/Repslagaregatan. Bottenvåningen där har stått tom i flera år. Jag passerar där dagligen.

”Granne”

Svar från Region Östergötland:

Det stämmer att delar av entréplanet på Drottninggatan inte används sedan Primärvårdscentrum förra hösten flyttade tillbaka till sina lokaler på sjukhusområdet efter renovering. Konferensrum, personalrum, kapprum och kök på entréplanet används däremot av medarbetare som sitter på andra plan i huset.

Ett lokalprojekt pågår inom Region Östergötland. Vi ser över våra administrativa lokaler i Linköping, då vi har lokaler på ett antal adresser. Genom att införa nya arbetssätt med funktionsarbetsplatser minskar vi behovet av arbetsplatser. Regionfastigheter har sagt upp ett antal hyreskontrakt och en koncentration kommer ske till färre lokaler.

Lokalerna på Drottninggatan ska byggas om för att få till ett effektivt kontor med funktionsarbetsplatser. Ombyggnadsprojektet startar i nu i september med successiv inflyttning under vintern 2024/2025. På sikt kommer cirka 300 av Region Östergötlands medarbetare att ha sina arbetsplatser på Drottninggatan.

Stefan Fredriksson, fastighetschef, Region Östergötland