Varför spelas samma låtar om igen?

Tjatigt med Miss Lis ”Instruktionsboken” och Hanna Ferms ”För evigt”, menar insändarskribenten.
Tjatigt med Miss Lis ”Instruktionsboken” och Hanna Ferms ”För evigt”, menar insändarskribenten.

Vi har en unik visskatt i Sverige som är nästan bortglömd i P4, skriver en lyssnare.

Insändare 5 februari 2022 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Spela mer svensk musik i radion" (2/2):

Jag vill haka på Bengt Bards insändare i onsdagens Corren och mitt inlägg gäller inte bara Radio Östergötland. Vad jag, och jag vet flera med mig, funderar över är musikproducenternas fantasi. 
Ofta står radion på i bakgrunden stor del av dagen. Tyvärr P4 av slentrian. Varför spelas samma låtar om och om igen? Senaste tiden har bland annat två låtar varit en ljudplåga, Miss Li med ”Instruktionsboken” och Hanna Ferm med ”För evigt”. Inget fel på texterna i sig, men det blir tjatigt när samma låt och artist dyker upp hela tiden. För några år sedan var Caroline af Ugglas populär med ”Snälla, snälla”. Den spelades nästan varje timma under en tid, i vart fall prickade jag av den 8 gånger under en 9-timmarsperiod. Är det brist på fantasi eller har musikproducenten procent på stimpengarna? 
Håller med Bengt där, det finns ju en mängd annan musik. Vi har till exempel en unik visskatt i Sverige som är nästan bortglömd i P4. Man skulle till exempel kunna spela Taube, Vreeswijk, Åkerström, Paulson en gång varje dag i ett helt år, utan att behöva upprepa sig.
Fram för mera variation och musikval efter de sannolika lyssnare man har vid varje tidpunkt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa