Varför skriver Corren om fulla ungdomar i Ayia Napa?

Som äldre tycker jag bara det är pinsamt och förmodligen är det pinsamt även för de anhöriga att se sina barn supa skallen av sig, skriver en läsare.

Linköpingsstudenternas Cypernresor har diskuterats flitigt de senaste åren, skriver Correns chefredaktör Christer Kustvik.

Linköpingsstudenternas Cypernresor har diskuterats flitigt de senaste åren, skriver Correns chefredaktör Christer Kustvik.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2024-06-07 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förmodligen kommer inte den här insändaren att publiceras i Corren eftersom man tog bort kommentarsfältet under reportaget om gymnasieelevernas fylleslag i Ayai Napa. Dit har Corren skickat två reportrar för att intervjua fulla ungdomar som åkt iväg för att festa i stället för att förbereda sig för examen i skolan. 

Min fråga är: Hur tänkte ansvariga på Corren när man kom på den här idén? Som äldre tycker jag bara det är pinsamt och förmodligen är det pinsamt även för de anhöriga att se sina barn supa skallen av sig.

"Prenumerant sedan 40 år"

Svar från Corren:

Linköpingsstudenternas Cypernresor har diskuterats flitigt de senaste åren. Det vilda festandet och de risker de som åker dit utsätter sig för. I år är det 300 unga vuxna Linköpingsbor som åker dit, vilket innebär att många människor direkt eller indirekt är berörda, i år eller tidigare år. 

Vi tycker det har ett stort nyhetsvärde och allmänintresse att kunna skildra detta, inte bara rapportera om det uppstår problem, och det görs ju bäst på plats. I rapporteringen har vi talat med de som festar hårt, de som är nyktra, researrangörer, Svenska kyrkan, rektorer och vi har diskuterat säkerheten med de som var på plats.

Flera av intervjupersonerna har vi mött dagtid och stämt träff med kvällstid och sedan frågat dagen efter publiceringen om de fortfarande är med på publiceringen. I något fall har vi kollat flera gånger efter publicering. Denna rutin före och efter intervjutillfället har gjort att ingen ännu så länge har ångrat sitt deltagande. Om någon ångrar sig så kommer vi ta bort det materialet.

Våra läsare har tydligt uppskattat detta reportage, men självklart finns det de som tycker det är ointressant eller fel. Så är det med allt vårt innehåll. Vi har en bred mix och det är lite av det vi gör som uppskattas av alla våra läsare.

Kommentarsfältet stängdes för att vår kommentarsregel om god ton bröts. Då stänger vi av för att värna om de inblandade i rapporteringen.

Christer Kustvik, chefredaktör