Varför reagerar inte svenska folket mot våldet?

Det går inte en dag utan att det meddelas på nyhetssajter och i tidningarna att en eller flera personer hittats mördade antingen genom våld med vapen eller andra tillhyggen.

Även om polisen jobbar på för att stävja kriminaliteten och lösa de brott som begåtts så är de resurserna alltför små, skriver insändarskribenten.

Även om polisen jobbar på för att stävja kriminaliteten och lösa de brott som begåtts så är de resurserna alltför små, skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-08-24 09:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Andra typer av brott som rån och stölder, bedrägerier förekommer rikligt och dagligen i vårt land.

Media rapporterar ju från rådande kriminalitet. Men varför är det så tyst från svenska folket – allmänheten? Den frågan vill jag ha besvarad.

En teori som jag har är att många välmående infödda svenskar bor i välbärgade områden med en mycket homogen befolkning. De ser inte mycket av kriminaliteten och behöver inte bry sig. Så länge de inte får den inpå knutarna.

Men Sverige består inte bara av välbärgade bostadsområden. Genom den stora invandring av människor från andra länder har vi fått innevånare med helt andra levnadssätt och kulturer, med avsaknad av demokrati och jämställdhet.

Sveriges kommuner har inte haft kompetens och förmåga att integrera invandrarna. De har hamnat i särskilda områden med hög arbetslöshet och utanförskap. I dessa områden florerar våld, droger och kriminalitet. Vi har ”getton” i Sverige fast politikerna säger det inte högt.

Även om polisen jobbar på för att stävja kriminaliteten och lösa de brott som begåtts så är de resurserna alltför små. Rekryteringen av nya kriminella går snabbare än vad polisen hinner bekämpa. Politikerna är för mesiga och långsamma och rekryteringen av fler poliser går för långsamt. Det behövs nytänkande och större insatser.

För det första så måste allmänheten visa sitt missnöje genom att demonstrera med jämna mellanrum i de så kallade utsatta områdena. Varje medborgare behöver visa sitt missnöje med den kriminalitet som finns i landet. 

Vilka organisationer är villiga att arrangera demonstrationer, vilka politiker ställer upp? Eller finns det en ”Greta Thunberg” som engagerar sig och ungdomar mot kriminalitet.

För det andra så finns det tydligen obegränsat med vapen och narkotika i Sverige. Vi måste bli av med dem. Det kanske måste stiftas nya lagar, till exempel för kunna gå in i ett område med militär/polis och genomsöka varje vrå i ett misstänkt bostadsområde eller stadsdel för att hitta alla illegala vapen och rensa på narkotika. Hålla Sverige rent.

Vakna, svenska folket!