Varför kommer inte SON till Motala?

Välkommen hit SON och bjud gärna in de skolungdomar som spelar instrument och sjunger i Motala, föreslår insändarskribenten.

Så långt är det väl inte till Motala och Lokverkstan, menar insändarskribenten.

Så långt är det väl inte till Motala och Lokverkstan, menar insändarskribenten.

Foto: Jens Bollius

Insändare2023-09-06 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det diskuteras mycket om kultur i dessa dagar och dess möjlighet till mer självförsörjning.

Därför vill jag ställa en fråga till SON – Norrköpings symfoniorkester: Vi har en mycket fin konsertlokal i Motala, Lokverkstan. SON har bara varit där en enda gång, nämligen den 12 maj i år! Biljettpriset var 199 kronor. Det kom över 800 personer och SON fick stående ovationer efteråt. Så varför säljer ni inte in fler konserter dit också? Är det bara Norrköping och Linköping som gäller under hösten? Så långt är det väl inte till Motala?

Sveriges elit av artister har haft fullsatta konserter och berömt Lokverkstan för sin fina akustik under våren och sommaren. Folk som inte fått plats har fått stå utanför och lyssnat! Det har kostat mellan cirka 600–700 kronor/biljett och folk har gladeligen betalat. 

Så välkommen hit och bjud gärna in de skolungdomar som spelar instrument och sjunger i Motala. Det vore en fin gest av kulturen att uppmuntra framtida musiker och sångare. Vi andra musikälskare betalar nog gärna litet mer för att också de skolungdomar som inte har råd ska få del av ert fina utbud!