Varför ger vårdcentralen andra besked?

Hur kommer det sig att en vårdcentral har fått nya rekommendationer som inte är kända av andra samverkande verksamheter, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 26 oktober 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har haft problem med ett ljumskbråck som för tillfället inte ska opereras. Fick då rekommendationen av min vårdcentral att skaffa mig ett bråckband, någon remiss skulle inte behövas. När jag ringer till Team Olmed, där bråckbandet ska införskaffas och provas in, blir de frågande till varför jag inte har någon remiss. Jag återkopplar detta till vårdcentralen som meddelar att det är nya rön och att någon remiss fortfarande inte ska behövas. Jag ringer återigen till Team Olmed som tittar om det kommit några nya rekommendationer, men kan inte hitta några. De säger också att de fortfarande får in remisser från andra vårdcentraler gällande bråckband och har aldrig varit med om att privatpersoner kommer till dem utan remiss gällande detta. 

Ingen i telefon har varit otrevlig, men jag är i limbo utan bråckband. Jag behöver mitt bråckband för att kunna fortsätta röra på mig och hålla mig frisk för att eventuellt senare kunna få operationen. 

Hur kommer det sig att en vårdcentral har fått nya rekommendationer som inte är kända av andra samverkande verksamheter? Vad händer med de som inte orkar ringa runt till olika instanser för att söka svar? Jag har tröttnat och köpt mig ett eget bråckband, vad händer med de som inte har råd?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa