Varför får sporten avbryta alla radioprogram?

Varför har sportrapporteringen alla rättigheter att bryta radioprogram som till exempel Kvällspasset?

Insändare2022-02-21 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kvällspasset är ett samhällsviktigt program med många varierande ämnen, där medborgarna engageras och deltar i programmet. Många ringer, men kommer inte med för avbrott av sport. Tydligen är sportrapporteringen mera viktig så att den i realtid måste avbryta Kvällspasset även när Agnes Wold svarar på medborgarnas frågor! Är det någon oskriven "naturlag" som ger sporten full kontroll över medier? Ändå sänds sporten i repris i åratal på flera medieplattformar.

Jag har försökt förstå varför hela befolkningen behöver veta att någon sportutövare är skadad eller gjorde ett mål? Eller att deras karriär är över när de fyllt 40 och har ett välfyllt bankkonto och inte behöver jobba mera? Vilka andra yrkesgrupper ska det rapporteras om i radio när de är skadade eller måste byta jobb? Många yrkesgrupper kommer gå till jobbet med rollator efter pension!

Nu är det inte så att 99,9 procent av befolkningen är intresserad av sport, så sluta diskriminera oss som behöver underhållning och vetenskap, intervjuer av kunniga människor och blandad musik. Jag sänker ljudet 2–3 gånger varje timma för att slippa höra alla dessa icke-nyheter om stackars skadade idrottare. När jag nu måste betala mediaavgift så ställer jag krav på utbud, vilket jag inte kunde när jag inte betalade licens.

Förslag 1. Skapa ett P5 där sportintresserade betalar för utbudet, så kan dessa pengar finansiera era "lekplatser" (arenor) och ersätta ordningsmakten som måste hålla isär bråkande supportrar. P5 sänds då i mobilen och betalas så.

Förslag 2. Låt slumpvis valda medborgare berätta någon timma om sina intressen och insatser i samhället som kanske inspirerar andra att börja en ny bana i sina liv.

Förslag 3. Låt medborgare några timmar i veckan välja musik som inte spelats på åratal och slopa dessa slentrianmässiga spellistor som om ni tävlade med reklamradion om mest upprepning av samma låtar.

"BA_I_HOLM"

 
 
 
 
 
 
Läs mer om