Var fanns föräldrarna vid stenkastningen?

Ska vi acceptera att föräldrarna helt har abdikerat från sin roll som ansvariga för sina barn och att vara ett föredöme, frågar sig insändarskribenten.

Insändare2022-04-27 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter påskhelgens upplopp i olika svenska städer kan jag inte låta bli att reflektera över en sak. Olika politiker, journalister och självutnämnda efterkloka förståsigpåare skyller på polisen och efterlyser insatser av olika slag. Insatserna skulle ha satts in tidigare och att samarbetet mellan olika aktörer i samhället såsom skola, socialen, polisen, föreningar och så vidare måste intensifieras och förbättras. Bra så, men jag tycker man glömmer en viktig aktör i sammanhanget. 

Ingen nämner föräldrarna och deras ansvar! Visserligen finns organisationer som Världens mammor, men var finns papporna? De måste ju ha funnits, i vart fall vid ett tillfälle för varje barn. Ska vi acceptera att föräldrarna helt har abdikerat från sin roll som ansvariga för sina barn och att vara ett föredöme?
Enligt uppgifter i media fanns ju 12–16-åringar, av båda könen, med bland ligisterna som kastade sten på polisen och satte eld på bilar. Vilken koll hade föräldrarna på dem?
Tydligen fanns även äldre individer, av båda könen, med bland stenkastarna. Mammor och pappor?