Väntar ny finanskris runt hörnet?

De faktaunderlag som presenteras i Cervenkas  borde, och är troligen, kända av våra beslutsfattare, menar insändarskribenten.
De faktaunderlag som presenteras i Cervenkas borde, och är troligen, kända av våra beslutsfattare, menar insändarskribenten.

Insändare 30 juni 2023 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att ha lyssnat på ekonomijournalisten Andreas Cervenkas sommarprat börjar tankarna och funderingarna om riskerna för en ny finanskris och hur vårt politiska samhälle kommer att förändras efter en sådan kris. För den som är intresserad att ta del av Andreas sommarprat, gå in på sverigesradio.se och sök upp det. Alla de faktaunderlag han presenterar borde, och är troligen, kända av våra beslutsfattare. Men tystnade från ansvariga politiker om de finansiella risker som vårt land befinner sig i förvånar, eller kanske inte. 

I sitt prat redovisar han dessutom hur personer som efter sin politiska karriär skaffat sig stora förmögenheter. Andreas nämner följande personer: Göran Persson, Björn Rosengren, Per Nuder, Fredrik Reinfeldt och Andres Borg. Hos den av dessa som har lägst förmögenhet är summan cirka 40 miljoner kronor. Varför har det varit tyst bland journalister om denna ekonomiska klyfta mellan gamla beslutsfattare och vanliga skattebetalare? Till sist, för den som i lugn och ro vill utnyttja sin lediga sommartid för avkoppling så vänta någon vecka med lyssningen av Andreas program. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa