Vansinnigt med drop in för äldre

Hur kan man komma på något så vansinnigt som att ha drop in på ett trygghetsboende, frågar sig insändarskribenten.

Drop in får man väl ha på vårdcentraler eller Saab arena, menar insändarskribenten.

Drop in får man väl ha på vårdcentraler eller Saab arena, menar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2024-04-20 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Torsdag 4 april var det drop in-vaccinering (covid-19) på Solrosens trygghetsboende klockan 10–14. Det blev hur långa köer som helst, så klockan 12 stängde man köerna. Det här innebar att många av de boende på trygghetsboendet inte fick någon vaccinering då många har svårt att stå upp över huvud taget och än mindre kan stå i kö i timmar.

Hur kan man komma på något så vansinnigt som att ha drop in på ett trygghetsboende? Det är inte friska personer som bor där. Drop in får man väl ha på vårdcentraler eller Saab arena. Hur kan ledningen (Bräcke diakoni) godta ett sånt här agerande? Här har inte hissen gått ända upp, det är helt klart. 

"LGA"

Svar från Bräcke diakoni:

Bräcke diakoni välkomnar Region Östergötlands initiativ att vaccinera personer mot covid-19 på olika trygghetsboenden i kommunen. Den 4 april upplät vi våra lokaler till regionens personal och bistod med det vi kunde, precis som andra hemtjänstutövare. Vi på Bräcke diakoni har också hjälpt till med att sprida information om vaccinationsinsatsen. 

Vi beklagar att många fick vänta länge på sin dos och i värsta fall blev utan vaccin den dagen. Region Östergötland har ytterligare ett tillfälle planerat för drop-in den 25 april på Solrosens trygghetsboende.

Ann-Charlotte Agnetorn, verksamhetschef, Bräcke diakoni