P-vaktens kommentar är ett slag i ansiktet

Många som har bil har ingen möjlighet att parkera på egen eller hyrd parkeringsplats, utan är hänvisade till gator och torg. Jag har själv en bil som står på en femtimmarsplats och det är ett jätteproblem, skriver en Vadstenabo.

Jag har försökt ett par gånger att få boendeparkering, men i Vadstena får man ingen hjälp av kommunen utan man hänvisar till att det är fastighetsägarens ansvar att fixa parkeringsplats, skriver en boende.

Jag har försökt ett par gånger att få boendeparkering, men i Vadstena får man ingen hjälp av kommunen utan man hänvisar till att det är fastighetsägarens ansvar att fixa parkeringsplats, skriver en boende.

Foto: Peter Calén/Lovisa Lindstrand

Insändare2024-04-25 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Här lappas många bilar: Det är roligast att åka till Vadstena" (24/4):

Det kändes som ett slag i ansiktet när jag läste artikeln i Corren. Det nämns att parkeringsövervakaren tycker: ”Det är roligast att åka till Vadstena, det blir alltid många bilar som ska lappas”.

Visst ska lagar följas, det är helt klart. Men att skriva om hur övervakaren verkar njuta över att få lappa många bilar känns verkligen magstarkt.

Har man lite på fötterna så bör man veta att innerstaden i Vadstena är gammal och tätbebyggd sedan länge. Många som har bil har ingen möjlighet att parkera på egen eller hyrd parkeringsplats, utan är hänvisade till gator och torg. 

Jag har själv en bil som står på en femtimmarsplats och det är ett jätteproblem. Ska man chansa att ingen vakt kommer, ändra tiden på p-skivan när tiden gått ut eller i värsta fall – starta bilen sommar som vinter och ta ett varv och parkera på nytt för att undslippa ”ventilkollen” på däcket.

Jag har försökt ett par gånger att få boendeparkering som i till exempel Linköping, men i Vadstena får man ingen hjälp av kommunen utan man hänvisar till att det är fastighetsägarens ansvar att fixa parkeringsplats! (Var han nu ska hitta en sådan?!)

Sammanfattning: Det är inte lätt att ha bil i Vadstena innerstad och kanske är det därför som Vadstenaborna är ”slarviga” med p-skivan, som det sägs i artikeln.