Vad tjänar regionen på att stänga klinikerna?

Vi som vaccinerar är mest pensionerade timanställda sjuksköterskor och är billigare medarbetare för regionen, skriver en timanställd.

Vaccinationscentralen i Linköping öppnade i april förra året. Hyreskontraktet gäller fram till 2034 och hyran ligger på 1 841 500 kronor per år, har Corren tidigare rapporterat om.

Vaccinationscentralen i Linköping öppnade i april förra året. Hyreskontraktet gäller fram till 2034 och hyran ligger på 1 841 500 kronor per år, har Corren tidigare rapporterat om.

Foto: Dennis Petersson

Insändare2024-08-22 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Klinikerna stänger efter bara ett år – trots kontrakt i tio år" (20/8):

Jag arbetar på en av vaccinationscentralerna i länet och tycker att kliniken behöver vara kvar. Kliniken har byggts upp med en duktig klinikledning och en superbra kompetens av medarbetarna. 

Vi har kunnat erbjuda olika vacciner under de år den funnits och hade hoppats på att kunna utöka med även andra vacciner i framtiden. Det är många frågor om andra vacciner. 

Våra patienter tycker det är jättebra att komma till oss i våra nya lokaler och även att man kan få olika vacciner på samma ställe. Nu har de flesta lärt sig också att komma till oss och tycker "varför gå tillbaka till det gamla nu när det funkar så bra i dag". 

De som kommer till oss vill att vi ska behålla kliniken och man tycker liksom jag att går det inte att hitta en lösning för att behålla kliniken?

Ekonomin i regionen är dålig, men skulle det inte kunna gå att fixa det på något sätt. För det är Östergötlands invånare som ska servas på ett bra sätt och vaccinationskliniken är en bra lösning för framtiden. 

Vi som vaccinerar är mest pensionerade timanställda sjuksköterskor och är billigare medarbetare för regionen. Vad händer om det blir en ny pandemi? Då finns den kompetensen och organisationen redan eller hur? 

Tack för ordet.