Vad mer kräver SD inflytande över, Kristersson?

Var ska Ulf Kristersson ta pengarna till de sänkta skatterna, ska du låna? Eller är det vården, äldreomsorgen och skolan som ska spara ännu mer, frågar sig insändarskribenten.
Var ska Ulf Kristersson ta pengarna till de sänkta skatterna, ska du låna? Eller är det vården, äldreomsorgen och skolan som ska spara ännu mer, frågar sig insändarskribenten.

Väljarna borde få veta hur Moderaternas kontrakt med SD ser ut, det kan ju inte vara hemligt, menar insändarskribenten.

Insändare 13 oktober 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stackars Uffe! Tänk vilken bra situation SD har; att kunna påverka så mycket utan att behöva ta något som helst ansvar. Du, Moderaterna och kanske Liberalerna blir ansvariga för allt!

SD pressar säkert på så mycket de bara kan! Och får de inte igenom en slakt av public service, sänkta bensinpriser, minskat antal nysvenskar och den A-kassa de lovat väljarna, släpper de inte fram Uffes tänkta regering.

Vad mer av sakpolitiska frågor de kräver inflytande över vet vi inte än, men det är nog en hel del, på detaljnivå, som man kan skriva in i kontraktet och noga följa upp. Sedan har de en massa andra krav också; centrala platser i riksdagen, de finaste lokalerna med gamla förstakammarsalen, tjänstemän i regeringen med mera.

Hur ska det gå med de ökade militära kostnaderna och allt som utökningen av polisen, rättegångsväsendet och straffverket med sina häkten och anstalter kommer att kosta.

Och var ska du ta pengarna till de sänkta skatterna, ska du låna? Eller är det vården, äldreomsorgen och skolan som ska spara ännu mer?

Väljarna ska ju också få veta hur ert kontrakt med SD ser ut, det kan ju inte vara hemligt, vad ska de säga?

Ja du Ulf, någon ro i sinnet lär du inte få på länge. Lycka till!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa