De busshållsplatser som behövs mest är borta

Det är ju inte bara de friska, som ska till jobbet, som ska kunna nyttja bussen, skriver insändarskribenten.

Jag undrar hur Regionen bara kunde dra undan fötterna för så många utan att tänka, skriver insändarskribenten som bor i Motala.

Jag undrar hur Regionen bara kunde dra undan fötterna för så många utan att tänka, skriver insändarskribenten som bor i Motala.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2024-07-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När jag går ut och går från Lasarettsgatan till Kråkrisvägen med mina hundar på morgon promenad, så får jag se att man tagit bort de busshållsplatser som behövs mest och nästan alltid står det fullt med folk antingen för att vänta på bussen eller kliva av.

Jag förstår inte i min vildaste fantasi vad regionen menar med detta. Varför sviker Regionen gamla fysiskt och psykiskt handikappade samt alla dessa människor som bor runt Ekön som inte har bil. Mötte en kvinna idag som hade mycket svårt att gå även med rollator, hon skulle handla på ICA eftersom. Hon hade mycket ont och visste inte hur hon skulle göra nu. Hon är absolut inte ensam, och hon bävade för hur hon skulle få hem sina kassar.

Idag misshandlas många människor som är utsatta. Gamla får lägre pensioner, skall betala hyra och mat samt el, hur skall de ha råd med hemtjänst? Samtidigt vinner man i längden på att människor klarar sig själv men då måste man hjälpa till på vägen, genom till exempel buss. Taxi fram och tillbaka är inte att tänka på och alla får inte hjälp med taxiresor förrän de inte kan gå, och då är det försent.

Alla människor har inte bil, varför skall de straffas?

Jag vet att Regionen har skickat ut brev om alla olika busshållsplatser och hur människor åker. När det gäller Ekön kanske det beror på brist på språkkunskaper och därigenom liten läsförståelse.

Det finns de som på grund av mentala sjukdomar har bussen som en livlina när man inte klarar av att gå.

Alla barnfamiljer utan bil, hur ska de klara sig?

Jag undrar hur Regionen bara kunde dra undan fötterna för så många utan att tänka. Det är ju inte bara de friska, som ska till jobbet, som ska kunna nyttja bussen.

Corren har erbjudit Region Östergötland och Östgötatrafiken att svara på insändaren.