Vad händer när efterfrågan på sjukvård ökar?

Dagens politiker verkar vara historielösa, menar insändarskribenten.

Dagens politiker verkar vara historielösa, menar insändarskribenten.

Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Insändare2024-04-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har tagit del av mediarapporteringen om sjukvårdens neddragningar. Samt Correns insändarspalt har också rapporterat om sjukvårdsneddragningar. 900 stycken vårdpersonal ska bort från regionens sjukhus!

Jag tillhör fyrtiotalistgenerationen. Vi är många till antalet. De flesta av oss har krämpor och problem som ibland kräver sjukhusvård. Men det kanske blir svårt att få framöver. Vad händer när efterfrågan på adekvat sjukvård ökar och inte regionen kan tillmötesgå efterfrågan? Jo, det blir privata aktörer som kommer att tillhandahålla sjukvård för den patient som kan betala. 

Tidigare generationer som kommer från fattig-Sverige har byggt upp ett välstånds-Sverige till kommande generationer med förhoppning om att kommande generationer aldrig blir utsatta för den sortens behandling där bara de rika medborgarna kan få sjukvård. 

Dagens politiker verkar vara historielösa och har ingen uppfattning om vad som är viktigt för ett välståndsland. Om Sverige ska fortsätta att vara ett framgångsrikt industriland bör vård, omsorg och skola prioriteras.