Vad hände med en andra chans i livet?

Min son får inget arbete på grund av den tidigare domen, skriver en mamma.
Min son får inget arbete på grund av den tidigare domen, skriver en mamma.

Hur ska någon som suttit av ett kortare straff någonsin komma in på arbetsmarknaden igen, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 13 juni 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Min son gjorde ett mycket dåligt val 2017/2018 och fick ett fängelsestraff på 10 månader och kom ut från anstalten i september 2018. Strax därefter träffade han en tjej som han senare gifte sig med. Hon hade barn sedan tidigare som han nu är bonuspappa åt. Således ett bra och ordnat liv numera.

Tyvärr har han varit arbetslös ända sedan han kom ut från anstalten. Han har sökt otaliga arbeten inom de flesta kategorier men får inget arbete på grund av den tidigare domen. För att öka chanserna gick han en utbildning till fastighetstekniker som är ett bristyrke. Han fick sitt yrkesbevis i januari 2023. Fortsatt jobbsökande men det blir hela tiden nobben på grund av en tidigare dom.

Hur ska någon som suttit av ett kortare straff någonsin komma in på arbetsmarknaden igen? Han har varit arbetslös i 3,5 år! Han försöker och försöker komma in på arbetsmarknaden men ingen vill ha honom på grund av domen. Detta trots att de flesta företag skriker efter arbetskraft.

Det svider i mammahjärtat kan jag lova att se honom bli besviken gång efter annan. Undrar verkligen över hur samhället har blivit!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa