Vad håller Region Östergötland på med?

Börja med en ny modell för att sköta vår sjukvård, menar insändarskribenten.
Börja med en ny modell för att sköta vår sjukvård, menar insändarskribenten.

Det får räcka nu med denna lättvindiga hantering av våra skattepengar, menar insändarskribenten.

Insändare 6 november 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu räcker det med politiker i sjukvården! Det är politiker som har förorsakat det stora underskottet i Region Östergötland och nu ska personalen blir lidande för att dessa politiker inte klarar av att sköta sina uppdrag? Upp till 600 medarbetare kan blir av med sina arbeten, i vilket århundrade lever vi? 

Avskeda i stället alla politiker som är boven i dramat och säg upp alla dessa leasingsbilar som inte är absolut nödvändiga. Så upphör allt slöseri med våra skattepengar. Och börja med en ny modell för att sköta vår sjukvård. Dessa politiker kan helt enkelt inte sköta sina mångfaldiga uppdrag. 

Det skulle vara intressant vad för slags utbildning dessa politiker har i bakgrunden som kan vara sådana mångsysslare som att sköta sjukvård, fastigheter, regionaltrafik med mera. Det är skrämmande och inte acceptabelt längre. 

 

Titta på Danmark eller Norge, hur sköter man sin sjukvård där? Där fungera det i alla fall bättre än i Sverige. Tyvärr vet jag inte exakt hur många miljoner eller miljarder riksdagen har tillfört under åren till sjukvården? Är det inte på tiden att våra rikspolitiker börja tänka till och göra om samt göra bättre och rätt. Det får räcka nu med denna lättvindiga hantering av våra skattepengar. 

Var rädd om sjukvårdspersonalen, för dessa behövs även i framtiden och ge dem ordentligt betalt. Med denna politikerlösning är jag rädd att svårt sjuka lämnas för att dö på grund av för lite personal inom sjukvården. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa