Vad fick jag för mina 50 kronor?

Efter att ha drabbats av en vanlig sjukdom hos män, resulterade det senaste besöket på US i att jag fick stanna över natten efter en operation.

Insändare2021-12-30 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att jag varit hemma två dagar kom ett brev från Region Östergötland, innehållande en faktura på 50 kronor. Vad hade jag då fått för mina 50 kronor?

Jag fick träffa ett antal professionella, trevliga och empatiska personer som tog hand om mig under tiden som jag var på sjukhuset. Därutöver fick jag logi (övernattning), kaffe, frukost och middag samt en prostatacancer-operation. Allt detta för 50 kronor.

Med denna beskrivning vill jag påstå att vi har en fantastisk skattefinansierad sjukvård i Sverige (kostnaderna för hela åtgärden torde ligga på cirka 150 000 kronor, alltifrån första besöket på vårdcentralen till förhoppningsvis en friskförklaring).

Jag tror faktiskt att de flesta som har haft med sjukvården att göra kan bekräfta detta, även om man hör motsatsen i media med jämna mellanrum. Såklart finns det personer som med all rätt kan vara besvikna på sjukvården, tror dock att det mesta handlar om väntetider för att få sina åkommor åtgärdade och behandlade.