Vad är det för texter som våra unga lyssnar på?

Är det okej att sjunga om hur man skjuter någon och dumpar liket nånstans. Är det vad vi vill att våra barn och ungdomar ska lyssna på och ta efter, frågar sig insändarskribenten.

Insändare2021-11-12 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "Vem bär ansvaret för brutaliseringen?" (3/11):
Tack Jonny Ludvigsson!
Håller med på alla punkter, hur kan man ge pris till en artist som sjunger om att han ska mörda någon. Vad är det för texter som våra ungdomar lyssnar till och som de höjer till skyarna? Är det okej att sjunga om hur man skjuter någon och dumpar liket nånstans. Är det vad vi vill att våra barn och ungdomar ska lyssna på och ta efter. Det som gör mig förbannad är att man kan dela ut pris till denna rappare. Han sätts på piedestal, betraktas som en gud och får en gloria. Han må vara en skicklig rappare men texterna borde förbjudas.

Visst, det är hemskt att han blev skjuten, men att ta upp tid i varje nyhetsprogram i flera dagar på alla kanaler. Hur mycket publicitet har de andra offren fått?


Vi som har barn och barnbarn måste fråga oss om det är okej. På "Nyhetsmorgon" i söndags tyckte Malin Collin att det inte var värre än när det spelade jazz för några decennier sedan. ”Då tog ingen skada”, tyckte hon. Det är klart att har man den inställningen då kanske man inte oroar sig. Men jag oroar mej, vart är vi på väg?

 
 
 
 
 
 
Läs mer om