Vaccinationen blev en mardröm ur smittorisksynpunkt

Om jag eller min man drabbas av covid eller säsongsinfluensa den närmaste tiden, så vet vi i alla fall var och när vi blev smittade, menar insändarskribenten.
Om jag eller min man drabbas av covid eller säsongsinfluensa den närmaste tiden, så vet vi i alla fall var och när vi blev smittade, menar insändarskribenten.

Denna situation är en mardröm ur smittorisksynpunkt under covid-tider! Äldre personer som är i hög risk-grupp står packade som sillar i ett trångt område utan ventilation, skriver en pensionär.

Insändare 14 november 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Onsdag eftermiddag, Ljungsbro vårdcentral, en regnig novemberdag. Det är dags för drop in för traktens pensionärer att få influensa- och covid-19-vaccinationer. 

Många ”droppar in”. Vi står packade tätt intill varandra. Jag gissar 60–70 personer, troligtvis flera, i ett litet utrymme utan ventilation förutom när ytterdörren öppnas och fler tränger sig in. Vi vill ju inte att någon ska behöva stå ute i regnet. 

Vi står och väntar i cirka 45 minuter och stämningen är god. 

Denna situation är emellertid en mardröm ur smittorisksynpunkt under covid-tider! Äldre personer som är i högriskgrupp står packade som sillar i ett trångt, varmt och fuktigt område utan ventilation. 

Efter en lång väntan lotsas vi 3–4 personer åt gången nedför en trappa till ett stort och luftigt rum med tre vaccinationsstationer. Där möts vi av proffsiga, vänliga sjuksköterskor som vaccinerar oss. Vi bjuds på kaffe medan vi väntar 15 minuter efter vaccinationen. 

Själv tackar jag nej till kaffet eftersom jag vill lämna detta mardrömsscenario.

Om jag eller min man drabbas av covid eller säsongsinfluensa den närmaste tiden, så vet vi i alla fall var och när vi blev smittade eftersom vi inte planerar att träffa andra människor förrän efter tio dagar då vaccinerna bör fungera. 

Jag hoppas att smittskyddsläkare Britt Åkerlind läser detta och jag ser fram emot hennes kommentar. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa