Tumult i en division 5-match – jag hoppas ni skäms

Det är beklämmande att en match i division 5 kan vara så viktig att man vill börja slåss. Det är barn och ungdomar som bevittnar vad som händer på planen, skriver en åskådare.

Signalerna som herrarna inklusive tränare skickar till de yngre är inte sportsliga, skriver en åskådare.

Signalerna som herrarna inklusive tränare skickar till de yngre är inte sportsliga, skriver en åskådare.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2024-09-23 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är söndag eftermiddag och en herrmatch i division 5 spelas på en hed strax utanför Linköping.

Jag har varit och tittat på en ungdomsmatch på planen bredvid. När jag ska lämna området hör jag hur domaren i division 5-matchen blåser av och tumult uppstår. Spelare ur två olika lag verkar inte längre ha ord som räcker till utan försöker börja slåss. Domaren blåser frenetiskt, linjedomare och fler spelare och tränare sluter upp. Alla har inte samma åsikter – det är tydligt.

Det är beklämmande att en match i division 5 kan vara så viktig att man vill börja slåss. Det är barn och ungdomar som bevittnar vad som händer på planen.

Jag är djupt besviken. Signalerna som herrarna inklusive tränare skickar till de yngre är inte sportsliga. De lagen som är i högsta divisionen är oavsett om de vill det eller inte företrädare för föreningen och förebilder för nästa generation. Fotboll är i Sverige en lek och inte på liv och död – inte heller i division 5.

Kan man inte spela fotboll utan att slåss, då ska man sluta spela fotboll. Jag hoppas ni skäms och rannsakar ert beteende – det är otroligt oproffsigt och ovärdigt sporten.