Trött på att snubbla över blytunga leksaksmonster

Insändarskribenten uppmanar ägarna till elsparkcyklarna att omedelbart stänga av kontot för de användare som inte förstår var de får parkeras.

Insändarskribenten uppmanar ägarna till elsparkcyklarna att omedelbart stänga av kontot för de användare som inte förstår var de får parkeras.

Foto: Ann-Charlotte Irhede

Insändare2021-04-09 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Första gången jag försöker flytta en förstår jag att den som ställt den där måste vara en spinkig fjortis som tillbringat större delen av sitt liv framför en datorskärm och därför ännu inte byggt upp tillräckligt med muskelmassa i armarna för att orka rulla undan den.

De är tunga de där grejerna.

Eller också är det nån empatilös kroppsbyggare som ännu inte noterat att det finns ett åldrande släkte som är beroende av trottoarer som en plats där man kan röra sig utan risk för att bli påkörd och därför tycker att trottoaren kan användas som parkeringsplats för den elektrifierade sparkcykeln då batteriet är tomt.

Jag är trött på att snubbla över dessa blytunga leksaksmonster och uppmanar därför ägarna till dem att omedelbart stänga av kontot för de användare som inte förstår var de får parkeras. 

Jag uppmanar också kommunens politiker och tjänstemän att omedelbart lagföra både användare och ägare till leksakscyklarna innan kommunens åldringar är de som måste forslas bort efter att ha stupat över dessa allt vanligare åkdon.