Tiny Tots är en av få förskolor för engelsktalande

Både Tiny Tots och Atlas bidrar till att göra Linköping till en attraktiv och konkurrenskraftig stad och nu ska de enda två förskolorna med tydlig internationell profil läggas ner, skriver föräldrar på Tiny Tots.

Många företag i Linköping Science Park samt universitetet behöver anställa arbetskraft från hela världen. En viktig del i rekryteringsprocessen av denna arbetskraft är att Linköping kan erbjuda utbildning till barnen, skriver föräldrar på Tiny Tots.

Många företag i Linköping Science Park samt universitetet behöver anställa arbetskraft från hela världen. En viktig del i rekryteringsprocessen av denna arbetskraft är att Linköping kan erbjuda utbildning till barnen, skriver föräldrar på Tiny Tots.

Foto: Sofie Axelzon

Insändare2023-03-22 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att förskolan Tiny Tots på Teknikringen 18 i Linköping Science Park nu hotas av nedläggning kom som en total chock för både personal och föräldrar. Vi har fått till oss att förskolan ska stängas på grund av bland annat minskat barnantal i till exempel Lambohov. Att det är just vår förskola som ska läggas ner känns konstigt då den är full och barnen på Tiny Tots inte kommer från Lambohov utan från hela kommunen. Familjerna på förskolan har gjort ett aktivt val att vara på Tiny Tots då den ligger nära många föräldrars arbetsplatser i stället för nära hemmet. Förskolan är mycket omtyckt av både nuvarande och gamla kollegor/familjer samt har gång på gång bevisat att undervisningen som sker på Tiny Tots är av hög kvalitet. 

Tiny Tots är en av få förskolor i Linköpings kommun som kan tillgodose föräldrar och barn som har engelska som främsta kommunikationsspråk. Många företag i Linköping Science Park samt universitetet behöver anställa arbetskraft från hela världen. En viktig del i rekryteringsprocessen av denna arbetskraft är att Linköping kan erbjuda utbildning till barnen. På Tiny Tots finns en samlad gedigen erfarenhet och stabil personalgrupp som i många år arbetat framgångsrikt med att ta emot just dessa familjer. 

Både Tiny Tots och Atlas bidrar till att göra Linköping till en attraktiv och konkurrenskraftig stad och nu ska de enda två förskolorna med tydlig internationell profil läggas ner. Den samlade kunskapen som finns kring att ta emot familjer från engelsktalande länder kommer därmed att försvinna och dessa familjer kommer inte ha någonstans att ta vägen med sina barn i en stad där det sägs att idéer ska bli verklighet. 

Det låter fint att barnen ska flyttas till andra halvfulla förskolor i närheten och att visionen är att pedagoger ska få följa med, men verkligheten är att Tiny Tots tar emot barn från hela kommunen och barnen kommer därför splittras på lika många förskolor som det är barn. Än en gång väljer kommunen att lägga ner en liten förskola. Stora förskolor är inte för alla! 

Linköpings kommun var en gång i tiden bra på små barngrupper i förskolan, med beslut som detta känns det som ett skämt! Vart tog #förvarjebarn vägen?