Tinnerbäcksbadet – har ni inte glömt bort oss?

Nu har relaxavdelningen blivit ett spa, och det går inte att kombinera med motionssimning om du inte har en fet plånbok. Här får Medley tänka om, menar insändarskribenterna.
Nu har relaxavdelningen blivit ett spa, och det går inte att kombinera med motionssimning om du inte har en fet plånbok. Här får Medley tänka om, menar insändarskribenterna.

Det är ganska tydligt att man i första hand satsat på simträning/vattensport i nyöppnade Tinnerbäcksbadet, skriver några vardagsmotionärer.

Insändare 9 maj 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är den långa väntan över för alla oss som längtat efter den nya simhallens fröjder. Premiärbadet har skett och vi skattebetalare reflekterar över vad vi fått för pengarna. 

Vi ser det ljusa, luftiga och vackra och njuter av att det finns svängrum och bra luft. Vi ser alla gröna växter som klär väggarna, den vackra mosaiken och känner det sköna golvet mot våra fotsulor. Bastun och värmerummet intill omklädningsrummet är fräscha och tilltalande. 

Personalen är tillgänglig, vänlig och hjälpsam. De agerade dessutom på ett synnerligen föredömligt sätt i förra veckan då det utbröt brandlarm och byggnaden var tvungen att utrymmas. Dagens ros till dem! 

Men: Vi är många kvinnor i mogen ålder som gått regelbundet till simhallen för motion och rekreation (gärna romerska badet), och som nu känner oss en aning … bortglömda. 

Har någon frågat oss vad som är viktigt i den nya simhallen för att den ska fungera optimalt för besökare i alla åldrar? Det är ganska tydligt att man i första hand satsat på simträning/vattensport och vad gäller det nya äventyrsbadet så är det främst familjer med ganska små barn som är roade av detta. Vi som är vardagsmotionärer har en del reflektioner kring det praktiska i vår nya simhall:  

* Varför i himlens namn ska vi hålla till godo med mindre skåp i omklädningsrummet där dessutom hängkrokarna sitter så högt att man måste kliva upp på bänken för att nå dit (med risk för fallolycka). Dessutom saknar vi den lilla hyllan i skåpet för småsaker.

* Kan någon ge ett tips på hur jag ska komma ihåg det fyrsiffriga numret på mitt skåp när jag kommer tillbaka från simningen? (Man får gå omkring och provblippa med armbandet och försöka minnas var det var man klädde om …)

* Hårtorkarna i omklädningsrummet är väldigt få, och en del sitter på 2,5 m höjd! Det gäller att med jämna mellanrum hoppa och vifta för att få i gång den i cirka 10 sekunder, för att sedan göra samma sak igen.

* Varför finns det en gul hylla för duschtvålen bara vid varannan dusch?

* Varför finns det bara två handduschar? Det borde finnas vid varje dusch för intimhygienens och de små barnens skull.

* Vi skulle önska en liten hylla under spegeln i omklädningsrummet där vi kan lägga sminkväskan med mera? Här vore det fint med en bänk också. 

* Generellt finns det inga sittplatser eller bänkar där man kan slå sig ner en stund eller bara sitta och umgås. 

* Det finns faktiskt besökare som har gångsvårigheter, men går till simhallen ändå för att bibehålla sin rörlighet. Det borde finnas handtag här och där på väggarna, kanske en ledstång eller liknande som omtanke om dessa personer. 

* Hur kan man bygga en bastu med trä som inte tål fukt? I den mixade bastun uppmanas man att sitta på en handduk … som ju den också snart blir genomvåt.

* I den gamla simhallen hade vi två bubbelpooler att välja på, i den nya bara en, om inte vi vill betala ockerpriset 125 kronor för inträde till relaxavdelningen! Nu har relaxavdelningen blivit ett spa, och det går inte att kombinera med motionssimning om du inte har en fet plånbok. Här får Medley tänka om!

* Varför känns det kallt om rumpan i ångbastun? Och varför är det kalla strålar i bubblorna i nya äventyrsbadet?

* Det vore väl enkelt att ha en informationsskylt om att den som har årskort eller dylikt kan slippa köa och bara kan blippa sitt armband för att komma in?

Nog med ris. Mycket av det vi räknat upp ovan kan säkert förklaras/åtgärdas med lite god vilja. Våra glasögon är inte bara mörka. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa