Teslastrejken saknar rimliga proportioner

Det här måste få ett slut och inte genom att Tesla tecknar kollektivavtal, det finns ingen rim och reson i detta krav, menar insändarskribenten.
Det här måste få ett slut och inte genom att Tesla tecknar kollektivavtal, det finns ingen rim och reson i detta krav, menar insändarskribenten.

Vem ska stoppas från att få sin post nästa gång? Detta borde vara olagligt, menar insändarskribenten.

Insändare 29 november 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Finns det några allvarliga missförhållanden för de anställda som jobbar åt Tesla? Inte vad som har framkommit hittills i alla fall. Det enda missförhållandet tycks vara att Metall inte accepterar att man saknar kollektivavtal. Redan där är det helt orimligt!

Resten är rena maffiafasoner med massiva sympatistrejker, konstigt att detta ens är tillåtet. Att exempelvis inte dela ut post till Tesla är ju ett allvarligt ingrepp mot statens ansvar för posten och det liknar godtycke. Vem ska stoppas från att få sin post nästa gång? Detta borde vara olagligt!

Vad händer sen, kan elverket stänga av elen till Tesla? Ska man sluta ploga vägarna till Tesla vintertid? Ska Ica sluta sälja mat till de som jobbar åt Tesla? Hur långt är man beredda att gå?

Vilka är det här egentligen bra för, utom för fackpamparna och deras maffialiknande samarbete mellan olika fackförbund? Deras egon och principer.

 

Kunderna drabbas, de som beställt nya bilar, de som behöver service och de som behöver ladda om laddstationen gått sönder och elektrikerfacket vägrar reparera.

Även Sverige som land drabbas. Hur många arbetstillfällen går förlorade av denna badwill? I valet och kvalet för amerikanska företag att etablera sig i Sverige, kanske med tusentals nya arbetstillfällen, förstår jag att man nu är väldigt tveksamma. Man överväger nog att välja bort att hamna under tvång inför "den svenska modellen" – det vill säga "svenska fackmaffian".

Det här måste få ett slut och inte genom att Tesla tecknar kollektivavtal, det finns ingen rim och reson i detta krav! Kan vi hoppas på att politikerna driver förändringar inom området? Få stopp på dessa orimliga sympatistrejker!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa