Tack Winnerbäck för svar på tal

Jag såg under de här åren även en och annan strulpelle som i dag, bland annat tack vare att någon såg dem och gav dem ansvar och tillhörighet, är välfungerande samhällsmedborgare, skriver en förälder.

Skylten präglades av öppenhet, tolerans och glädje, menar insändarskribenten.

Skylten präglades av öppenhet, tolerans och glädje, menar insändarskribenten.

Foto: Lukas Eriksson Melander

Insändare2023-09-13 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Winnerbäck: Jag hade inte varit här utan musikskolan och Skylten" (7/9):

Jag vill tacka Lars Winnerbäck för ett mycket välskrivet ”svar på tal”. 

Som förälder till en ungdom som under tonåren och de tidiga tjugo hängde på Skylten skriver jag under på allt du säger. Mitt barn spelade inte i något band men arbetade aktivt i flera av de föreningar som bokade band och fixade spelningar. Kunskaperna som ungdomarna fick med sig innefattar bland annat samarbete, ansvar, planering och projektledning. Föreningarna tog hand om allt från att fixa resor, boende och mat till banden, genomförande av event och diverse myndighetskontakter.

Jag såg under de här åren även en och annan strulpelle som i dag, bland annat tack vare att någon såg dem och gav dem ansvar och tillhörighet, är välfungerande samhällsmedborgare. 

Själv bevistade jag både punkkonserter och drack otaliga koppar kaffe på skylten. 

Verksamheten präglades under de år jag tog del av den av öppenhet, tolerans och glädje. Värden som kommunen bör prioritera och inte sälja ut.