Ta ert ansvar – säg nej till nollningen

Polisens meddelande häromdagen var tydligt och det går dessutom stick i stäv med vad kommunledningen och dess politiker hävdar.

"Det räcker nu!" skrev Polisen i Linköping I ett Facebookinlägg efter helgens stökiga nollning.

"Det räcker nu!" skrev Polisen i Linköping I ett Facebookinlägg efter helgens stökiga nollning.

Foto: JonPix Photography/Jonathan Posluk

Insändare2021-08-26 08:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Polisen anser att nollningen gått för långt och att den ska stoppas. 

Politikerna och utbildningskontoret verkar tro att de kan skapa en acceptabel nollning, enligt det svar de gett här på insändarsidan tidigare. 

Borde inte polisens åsikter väga tyngre? Det är de som får städa upp efter den nollning som kommunen initierar. Det är polisen som får ta hand om fulla ungdomar, ledsna och kränkta ungdomar och annan förödelse på stan. 

Var är utbildningskontoret, rektorerna och politikerna då? På stan och etablerar vuxenkontakt? Nej, troligen inte. För om de var det skulle de nog inte förorda denna horribla inspark. 

Skolorna kan ordna detta på dagtid, under ordnade former. Att tro att ungdomar ska klara detta på egen hand är bara naivt. 

Ta ert ansvar nu. Det gäller både politiker, utbildningskontor och rektorer: säg nej till nollningen. Om den sedan sker ändå får det vara ett föräldraansvar. 

Förälder: säg nej till din tonåring som vill delta i nolleaktiviteter. Om inte vuxenvärlden vågar säga nej och stå upp för det som är rätt: hur kan ni då tro att en tonåring ska kunna det?

Vänd blicken mot andra kommuner som sköter detta mycket bättre. Det finns goda exempel. Er strategi håller uppenbarligen inte när polisen ska behöva gå ut i media och upplysa om den misär som nollningen orsakar år efter år. Det håller inte längre.