Systemfel när nästan hälften får parkeringsböter

Om man verkligen vill ha en fri gata för service borde det vara enkelt att i dessa digitala tider, med stor display på parkeringsautomaten, visa att det är parkeringsförbud just denna dag, menar insändarskribenten.

Bilar parkerade längs Brunnsgatan i Linköping. (Bilden togs 6 april.)

Bilar parkerade längs Brunnsgatan i Linköping. (Bilden togs 6 april.)

Foto: Fredrik Kylberg

Insändare2022-04-13 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter en trevlig timma på biblioteket och med en ny roman i handen, går jag med lugna steg mot min bil på Brunnsgatan. Där parkerar jag i allmänhet min bil någon gång i veckan.

När jag just satt mig tillrätta bakom ratten ser jag en gul lapp under vindrutetorkaren: parkeringsförbud på grund av servicedag. Först skäms jag. Kan jag inte läsa? Där skall ju finnas en tavla en bit upp på stolpen. Sen går jag ut och tittar mig omkring. Nästan varannan parkeringsplats har en bil med en gul remsa. Nu blir jag förbannad. Det här måste vara ett systemfel, när så många missar, och jag ställer mig frågan: Vill kommunen ha en fri gata för sopning eller vill man ha x antal parkeringsbot gånger 700 kronor? Kanske skall boten betala en parkeringsvakt?

En tavla på stolpen? Om man verkligen vill ha en fri gata för service borde det vara enkelt att i dessa digitala tider, med stor display på parkeringsautomaten, visa att det är parkeringsförbud just denna dag: ingen skulle missa!

Tills detta kan ordnas, kan man låta parkeringsvakten ta sin promenad en halvtimma tidigare och klistra fast en lämplig lapp på displayen för att varsko om servicedagen.

Staden skulle på detta vis få nöjdare renhållningsarbetare, renare gator och mycket, mycket gladare invånare.

Låt oss gå en ny vänligare vår till mötes.