Lägg in rätt pris på sänkta varor

När det är dyrtider så får butikerna skärpa sig och lägga in rätt pris på varor som är prissänkta, menar insändarskribenten.

När det är dyrtider så får butikerna skärpa sig och lägga in rätt pris på varor som är prissänkta, menar insändarskribenten.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2022-11-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det som irriterar mig ofta när jag handlar i matvaruaffärer är att utlovat sänkt pris, enligt affisch och hemskickad reklam på en vara, inte är inlagt i betalsystemet. Är man inte skärpt och läser kvittot efter betalning får man betala det högre ursprungspriset. Jag som kund blir svindlad på en mindre summa. 

Detta kommer butikerna undan med. Förmodligen inte en medveten handling, men ta alltid för vana att kolla kvittot efter betalning. Slarv, glömska, vad ska man tro? Kunden får betala om man inte är uppmärksam. Men den mindre nogräknade kund som stoppar på sig en vara utan att betala och blir ertappad blir då straffad enligt lagen. Alla matvarubutiker får ta åt sig av ovanstående anmärkning. Låt butikskontrollanterna som enbart spionerar på kunden även spionera på butikernas utbud och pris. 

Det som retar mig också är den ohämmade prisökningen på livsmedel. När det är dyrtider så får butikerna skärpa sig och lägga in rätt pris på varor som är prissänkta.